Молитвы святой великомученице Варваре Илиопольской

Варвара Илиопольская — великомученица, лик которой изображен на гербах множества городов. Молитва святой великомученице Варваре непрестанно звучит из уст как православных христиан, так и приверженцев католической веры.

Блок: 1/6 | Кол-во символов: 219
Источник: http://molitva-info.ru/molitvoslov/molitvy-svyatoj-varvare-iliopolskoj.html

Память: 4 / 17 декабря

Эта красивая и умная девушка претерпела множество пыток за Христа по отцовской языческой злобе. Перед казнью святая Варвара молила Бога, чтобы все, кто будут, вспоминая ее мученичество, просить ее помощи, были избавлены от внезапной смерти без исповеди и причащения Святых Христовых Таин. Господь принял просьбу мученицы. Именно поэтому Варвара — уникальная святая, она единственная, которой Церковь усвоила на иконе держать Святой Потир, которого по канонам Церкви не может касаться никто из мирян — только священник. В православной иконографии только праведный Иоанн Кронштадтский изображается с потиром в руке. По молитвам святой Варваре посылаются обильные врачевания, святой молятся также об умягчении родительского гнева и своеволия, о избавлении от уныния и печали.

Блок: 2/10 | Кол-во символов: 920
Источник: http://www.k-istine.ru/orationem/orationem-187.htm

Святое покровительство: кому и в чем помогает святая Варвара

Варвара покровительствует женщинам: помогает беременным и роженицам, пособствует благополучному освобождению от бремени;

Икона «Святая великомученица Варвара Илиопольская»

  • заботится о детях, дарует им здравие;
  • защищает от внезапной, случайной смерти без покаяния;
  • помогает обрести счастье незамужним девушкам и женщинам, а супругам, находящимся на грани развода, покровительствует в сохранении брака;
  • сохраняет урожаи на полях;
  • защищает от ударов молнии;
  • помогает преодолеть депрессию и грусть.

На особую милость от святой Варвары могут надеяться те, кто в крещении носит  имя этой святой. Конечно, это вовсе не значит, что люди с другими именами не могут ей молиться, но духовное предстательство своего небесного покровителя носит особую силу.

Если святая Варвара особо почитается в вашей семье, ей можно молиться о любых своих нуждах, бедах, скорбях. Нет строгого определения, какому святому молятся в тех или иных случаях. Существуют традиции определенной духовной помощи святых в каких-либо обстоятельствах, но это не значит, что святая не услышит вас с другой просьбой.

Блок: 2/6 | Кол-во символов: 1125
Источник: http://molitva-info.ru/molitvoslov/molitvy-svyatoj-varvare-iliopolskoj.html

Кондак, глас 4*

В Тро́ице благоче́стно пева́емому/ после́довавши Бо́гу, страстоте́рпице,/ и́дольская притупи́ла еси́ чти́лища,/ посреде́ же по́двига страда́льчествующи, Варва́ро,/ мучи́телей преще́ния не устраши́лася еси́, мужему́дренная,/ велегла́сно пою́щи при́сно:// Тро́ицу чту, еди́но Божество́.

Перевод: В Троице благочестиво воспеваемому Богу последовав, священная страстотерпица, ты оставила идольские святыни; и посреди судилища подвизаясь, Варвара, угроз мучителей не устрашилась, мужественная умом, непрестанно воспевая громогласно: «Троицу чту, Единое Божество!»

Блок: 3/8 | Кол-во символов: 575
Источник: https://azbyka.ru/molitvoslov/molitva-velikomuchenice-varvare.html

Краткое житие

Девочка явилась на свет в Илиополе, ныне это территория современной Сирии, около 310 года. Ее родители были ярыми язычниками. Отец Диоскор вскоре стал вдовцом, но он очень любил единственную дочь. Дабы исключить ее общение с христианами, он построил для дочери высокий замок. Варваре было позволено покидать его стены лишь с отцовского позволения. Поэтому все красоты мира девица лицезрела лишь с высоты башни.

Святая великомученица Варвара Илиопольская. Икона, XIV век.

Узнав о Боге, Варвара мечтала познать Его. Но Диоскор желал поскорей выдать дочь замуж. Девушка противилась воле отца и поэтому он принял решение дозволить ей ненадолго покидать замок в надежде, что общаясь с подругами дочь узрит иное отношение к замужеству.

Однажды Варвара познакомилась с городскими христианками. Они ей и рассказали о Творце Неба и Земли, о Его земных страданиях и воскресении, о Пречистой Деве Марии. В это же время в Илиополе под видом торговца находился Александрийский священник. Девушка попросила его совершить над ней Таинство Святаго Крещения, после чего дала обет посвятить себя и свою жизнь Христу.

Диоскор все чаще стал слышать из уст дочери выдержки их христианского вероучения, а однажды, узнав о ее Крещении, пришел в ярость. Он привел дочь к градоначальнику и прилюдно отрекся от нее. Властитель Илиополя долго уговаривал девушку не сопротивляться отчей воле и отречься от Христа. Но она бесстрашно обличила идолопоклонника, за что подверглась избиению жилами волов и растиранию кровоточащих ран на теле жесткой власяницей. К вечеру она была брошена в тюрьму, но ночью, во время моления, пред ней предстал Сам Спаситель и пожелал Варваре претерпеть все мучения до конца, дабы оказаться вскоре в Его райских обителях. Той же ночью случилось еще одно чудо — все раны, полученные от дневных истязаний, исчезли и тело девушки было чистым.

О других христианских мучениках:

На следующий день мучения продолжились: Варвару водили обнаженной по городу, подвешивали к дереву, ее тело жгли и терзали железными крюками, разбивали голову молотком. Но святую укрепляла вера! Вечером того же дня мученицу, по приказу городского правителя, обезглавил сам ее отец Диоскор. Но вскоре его постигло Божие наказание — мужчину пронзила молния и тело превратилось в горстку пепла.

Важно! Мощи мученицы хранятся в кафедральном соборе князя Владимира в граде Киеве.

Блок: 4/6 | Кол-во символов: 2352
Источник: http://molitva-info.ru/molitvoslov/molitvy-svyatoj-varvare-iliopolskoj.html

Молитвы ко святой великомученице Варваре

Молитвы ко святой великомученице Варваре

Святая славная и всехвальная великомученице Варваро! Собраннии днесь в храме твоем Божественном люди, раце мощей твоих поклоняющиися и любовию целующии, страдания же твоя мученическая, и в них самого Страстоположника Христа, давшаго тебе не точию еже в Него веровати, но и еже по Нем страдати, похвалами ублажающе, молим тя, известная желания нашего ходатаице: моли с нами и о нас, умоляемаго от Своего благоутробия Бога, да милостивно услышит нас, просящих Его благостыню, и не отставит от нас вся ко спасению и житию нужная прошения, и дарует христианскую кончину животу нашему — безболезненну, непостыдну, мирну, Божественных Тайн причастну, и всем, на всяком месте, во всякой скорби и обстоянии требующим Его человеколюбия и помощи, великую Свою подаст милость, да благодатию Божиею и твоим теплым предстательством, душею и телом всегда здрави пребывающе, славим дивнаго во святых Своих Бога Израилева, не удаляющаго помощи Своея от нас всегда, ныне и присно, и во веки веков, аминь.

Молитва вторая к святой Варваре

Премудрая и всекрасная святая великомученице Христова Варваро! Блаженна еси, яко Премирная мудрость Божия плоть и кровь не яви тебе, но Сам Бог Отец Небесный, Иже тебе, верь ради от невернаго отца оставленную, изгнанную и умерщвленную, в дщерь Себе возлюбленную прият; за тленное земнаго имения наследие плоти нетление дарова; труды мученическия упокоением Небеснаго измени Царствия; временное твое житие, смертию Его ради пресеченное, сицевою воспрослави почестию, яко душу с лики Небесных вчини духов, тело же, на земли в храме их ангельском положенное, ангелом заповеда сохранити цело, честно и многочудесно. Блаженна еси, Христу Сыну Божию, Жениху Небесному, уневещанная Дево, Егоже доброты твоея Рачителя имети желающи, всю себе страданием, ранами, удов резанием и самыя главы усечением, аки тварьми дражайшими, потщалася еси украсити: да тако, яко жена, верна главе своей — мужу, Христу духом и телом соединишися неразлучно, глаголющи: обретох, Егоже возлюби душа моя, удержах Его и не оставих Его. Блаженна еси, яко Святый Дух на тебе почил есть, имже духовными духовная разсуждати научена, вся духи лукавствия во идолех яко пагубныя отринула еси и Единаго Бога Духа познавши, яко истинная поклонница, духом и истиною кланятися изволила еси, проповеднически глаголющи: “Троицу чту, Едино Божество”. Сию Святую Троицу, Юже в животе и смерти исповеданием и страданием своим прославила еси, умоли о мне, предстательнице моя, яко да и аз всегда тройственною веры, любве и надежды добродетелию. Туюжде Святую Троицу почитаю. Имам светильник веры, но празден благих дел елеа: ты, мудрая дево, страдальческую плоть твою, крове исполненную и ранами проливающуюся, аки светильник имущая, даждь от елеа твоего, да тем душевную мою свещу украсивши, сподоблюся по тебе в Чертог Небесный. Пресельник аз есмь на земли и пришлец, якоже вси отцы мои; благ вечных наследнице и блаженная вечери в Царствии Небеснем причастнице, яко в странствии жития, Трапезы Божественныя угодения, сице и во исходе от мира желаемаго сподоби мя напутствования; и егда в конец сном смерти начну усыпати, коснися тогда изнемогающия плоти моея, яко иногда Ангел Илии, глаголющи: востани, яждь и пий: яко да благодатию Божественных Тела и Крове Тайн укреплен преиду в крепости яди тоя далекий путь смерти, даже до Горы Небесныя: и тамо, Егоже ты чрез три окна банныя прежде верою Бога Троицу узрела еси, Сего купно с тобою лицем к лицу да удостоюся видети и славити Его в некончаемыя веки. Аминь.

Молитва третья к святой Варваре

Святая великомученице Христова Варваро! Моли с нами и о нас, рабах Божиих (имена), умоляемаго от Своего милосердия Бога, да милостивно услышит нас, просящих Его благостыню, и не отставит от нас вся ко спасению и житию нужная прошения, христианскую же кончину жития нашего безболезненну, непостыдну, мирну и Божественных Тайн причастну да дарует, да благодатию Божиею и твоим теплым предстательством, душею и телом всегда здрави пребывающе, славим дивнаго во святых Своих Бога Израилева, не удаляющаго помощи Своея от нас, всегда, ныне и присно и во веки веков.

Молитва четвертая к святой Варваре

Тропарь великомученице Варваре

Варвару святую почтим: вражия бо сети сокруши и, яко птица, избавися от них, помощию и оружием креста, всечестная.

Агнице всеблаженная Варваро, божественне озарившися светом Святыя Троицы трисолнечным и в купели утвердившися в побеждение лести отеческия, веру исповедала еси Христову. Тем, всечестная, свыше благодать тебе дарова Бог, исцеляти недуги и болезни вся: Егоже моли, великомученице, да спасет души наша.

В Троице благочестно певаемому, последовавши Богу, страстотерпице, идольская притупила еси чтилища: посреде же подвига страдальчествующи, Варваро, мучителей прещения не устрашилася еси мужемудренная, велегласно поющи присно: Троицу чту, едино Божество.

Иные православные молитвы, святые угодники, чудотворные иконы:

Псалтырь Кафисма -31

Псалтырь Кафисма -45

Акафист Пресвятой Богородице пред иконами Ея именуемыми Взыскание погибших и Всех скорбящих Радосте

Икона Божией Матери Всех скорбящих радость

Святитель Иоанн Златоуст, архиепископ Константинопольский

Акафист святым безсребренником и чудотворцем Косме и Дамиану Ассийским

Святая великомученица Анастасия Узорешительница

Акафист Пресвятой Богородице перед Ея иконой именуемой Млекопитательница

Молитва Божией Матери пред Ея иконой Всецарица

Архангел Гавриил Акафист

Читать далее в Православном разделе:

Церковные праздники в Феврале. Православный церковный календарь Февраля.

Церковные праздники в Марте. Православный церковный календарь Марта.

Церковные праздники в Мае. Православный церковный календарь Мая.

Церковные праздники в Июне. Православный церковный календарь Июня.

Церковные праздники в Октябре. Православный церковный календарь Октября.

Церковные праздники в Ноябре. Православный церковный календарь Ноября.

Блок: 5/5 | Кол-во символов: 5948
Источник: https://xn—-7sbbh1acsciho3aw6kyb.xn--p1ai/molitva-velikomuchenitse-svyatoj-varvare/

Молитва 2-я**

Прему́драя и всекра́сная свята́я великому́ченице Христо́ва Варва́ро! Блаже́нна еси́, я́ко Преми́рная му́дрость Бо́жия плоть и кровь не яви́ тебе́, но Сам Бог Оте́ц Небе́сный, И́же тебе́, ве́ры ра́ди от неве́рнаго отца́ оста́вленную, изгна́нную и умерщвле́нную, в дщерь Себе́ возлю́бленную прия́т; за тле́нное земна́го име́ния насле́дие пло́ти нетле́ние дарова́; труды́ му́ченическия упокое́нием Небе́снаго измени́ Ца́рствия; вре́менное твое́ житие́, сме́ртию Его́ ра́ди пресече́нное, сицево́ю воспросла́ви по́честию, я́ко ду́шу с ли́ки Небе́сных вчини́ духо́в, те́ло же, на земли́ в хра́ме их а́нгельском положе́нное, а́нгелом запове́да сохрани́ти це́ло, че́стно и многочуде́сно. Блаже́нна еси́, Христу́ Сы́ну Бо́жию, Жениху́ Небе́сному, уневе́щанная Де́во, Его́же добро́ты твоея́ Рачи́теля име́ти жела́ющи, всю себе́ страда́нием, ра́нами, удо́в ре́занием и са́мыя главы́ усече́нием, а́ки тва́рьми дража́йшими, потща́лася еси́ украси́ти: да та́ко, я́ко жена́, ве́рна главе́ свое́й — му́жу, Христу́ ду́хом и те́лом соедини́шися неразлу́чно, глаго́лющи: обрето́х, Его́же возлюби́ душа́ моя́, удержа́х Его́ и не оста́вих Его́. Блаже́нна еси́, я́ко Святы́й Дух на тебе́ почи́л есть, и́мже духо́вными духо́вная разсужда́ти нау́чена, вся ду́хи лука́вствия во и́долех я́ко па́губныя отри́нула еси́ и Еди́наго Бо́га Ду́ха позна́вши, я́ко и́стинная покло́нница, ду́хом и и́стиною кла́нятися изво́лила еси́, пропове́днически глаго́лющи: «Тро́ицу чту, Еди́но Божество́». Сию́ Святу́ю Тро́ицу, Ю́же в животе́ и сме́рти испове́данием и страда́нием свои́м просла́вила еси́, умоли́ о мне, предста́тельнице моя́, я́ко да и аз всегда́ тро́йственною ве́ры, любве́ и наде́жды доброде́телию Ту́южде Свят́ую Тро́ицу почита́ю. И́мам свети́льник ве́ры, но пра́зден благи́х дел еле́а: ты, му́драя де́во, страда́льческую плоть твою́, кро́ве испо́лненную и ра́нами пролива́ющуюся, а́ки свети́льник иму́щая, даждь от еле́а твоего́, да тем душе́вную мою́ свещу́ украси́вши, сподо́блюся по тебе́ в Черто́г Небе́сный. Пресе́льник аз есмь на земли́ и пришле́ц, я́коже вси отцы́ мои́; благ ве́чных насле́днице и блаже́нная ве́чери в Ца́рствии Небе́снем прича́стнице, я́ко в стра́нствии жития́, Трапе́зы Боже́ственныя угоде́ния, си́це и во исхо́де от ми́ра жела́емаго сподо́би мя напу́тствования; и егда́ в коне́ц сном сме́рти начну́ усыпа́ти, косни́ся тогда́ изнемога́ющия пло́ти моея́, я́ко иногда́ А́нгел Илии́, глаго́лющи: воста́ни, я́ждь и пий: я́ко да благода́тию Боже́ственных Те́ла и Кро́ве Тайн укрепле́н преиду́ в кре́пости я́ди тоя́ дале́кий путь сме́рти, да́же до Горы́ Небе́сныя: и та́мо, Его́же ты чрез три окна́ ба́нныя пре́жде ве́рою Бо́га Тро́ицу узре́ла еси́, Сего́ ку́пно с тобо́ю лице́м к лицу́ да удосто́юся ви́дети и сла́вити Его́ в неконча́емыя ве́ки. Ами́нь.

Блок: 5/8 | Кол-во символов: 2764
Источник: https://azbyka.ru/molitvoslov/molitva-velikomuchenice-varvare.html

Правило моления

1. Перед началом чтения молитвы желательно уединиться, зажечь свечу или лампадку, встать перед иконой великомученицы Варвары.

2. Осенить себя Крестным Знамением и благоговейно начать молиться.

3. Необходимо вникать сердцем во все произносимые слова и мысли.

4. При чтении не стоит спешить, молитву желательно произносить нараспев.

5. Моление можно прерывать земными или поясными поклонами.

Еще о молитве в православии:

Блок: 5/6 | Кол-во символов: 428
Источник: http://molitva-info.ru/molitvoslov/molitvy-svyatoj-varvare-iliopolskoj.html

Молитва 3-я

Свята́я великому́ченице Христо́ва Варва́ро! Моли́ с на́ми и о нас, раба́х Бо́жиих (имена), умоля́емаго от Своего́ милосе́рдия Бо́га, да ми́лостивно услы́шит нас, прося́щих Его́ благосты́ню, и не отста́вит от нас вся ко спасе́нию и житию́ ну́жная проше́ния, христиа́нскую же кончи́ну жития́ на́шего безболе́зненну, непосты́дну, ми́рну и Боже́ственных Тайн прича́стну да да́рует, да благода́тию Бо́жиею и твои́м те́плым предста́тельством, душе́ю и те́лом всегда́ здра́ви пребыва́юще, сла́вим ди́внаго во святы́х Свои́х Бо́га Изра́илева, не удаля́ющаго по́мощи Своея́ от нас, всегда́, ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Блок: 6/8 | Кол-во символов: 637
Источник: https://azbyka.ru/molitvoslov/molitva-velikomuchenice-varvare.html

Интересные факты

На иконе в руках святой находится Чаша для Причастия — святой потир. Согласно Церковным правилам, этого сосуда может касаться лишь рука священника, но никак не мирянина.

Великомученица Варвара

Перед своей смертью мученица молила Бога позволить ей защищать всех, кто будет молить о предстательстве. Господь внял ее молитвам и по сей день христиане возносят мольбы к Варваре о том, чтобы не преставиться без покаяния и Святаго Причастия.

В память о Варваре Илиопольской возведено множество храмов по всему миру. Самый уникальный из них расположен на отвесной скале на высоте 600 метров в Метеорах. Он представляет собой комплекс женских монастырей в Греции.

Образ великомученицы, хранящийся в граде Самаре, побывал на орбитальной станции.

С 1995 года святая считается покровительницей российских ракетных войск.

На протяжении многих веков к образу Варвары идет нескончаемый поток верующих. Люди открывают святой свои души, сокровенные тайны и желания в надежде на помощь и поддержку.

Внимание! Память великой святой совершается ежегодно 17 декабря.

В эти дни людям, которые особо почитают святую Варвару и молятся ей, очень хорошо попасть на богослужение в храм, исповедаться, причаститься. Часто в храмах в день почитания святой служатся молебны о здравии с чтением акафиста, куда можно подавать записки с именами родных и близких для церковного поминовения.

Видео об акафисте Варваре Илиопольской.

Блок: 6/6 | Кол-во символов: 1404
Источник: http://molitva-info.ru/molitvoslov/molitvy-svyatoj-varvare-iliopolskoj.html

Молитва 4-я**

Свята́я сла́вная и всехва́льная великому́ченице Варва́ро! Со́браннии днесь в хра́ме твое́м Боже́ственном лю́ди, ра́це моще́й твои́х поклоня́ющиися и любо́вию целу́ющии, страда́ния же твоя́ му́ченическая, и в них само́го Страстополо́жника Христа́, да́вшаго тебе́ не то́чию е́же в Него́ ве́ровати, но и е́же по Нем страда́ти, похвала́ми ублажа́юще, мо́лим тя, изве́стная жела́ния на́шего хода́таице: моли́ с на́ми и о нас, умоля́емаго от Своего́ благоутро́бия Бо́га, да ми́лостивно услы́шит нас, прося́щих Его́ благосты́ню, и не отста́вит от нас вся ко спасе́нию и житию́ ну́жная проше́ния, и да́рует христиа́нскую кончи́ну животу́ на́шему — безболе́зненну, непосты́дну, ми́рну, Боже́ственных Тайн прича́стну, и всем, на вся́ком ме́сте, во вся́кой ско́рби и обстоя́нии тре́бующим Его́ человеколю́бия и по́мощи, вели́кую Свою́ пода́ст ми́лость, да благода́тию Бо́жиею и твои́м те́плым предста́тельством, душе́ю и те́лом всегда́ здра́ви пребыва́юще, сла́вим ди́внаго во святы́х Свои́х Бо́га Изра́илева, не удаля́ющаго по́мощи Своея́ от нас всегда́, ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в, ами́нь.

Блок: 7/8 | Кол-во символов: 1103
Источник: https://azbyka.ru/molitvoslov/molitva-velikomuchenice-varvare.html

Краткое житие

День памяти 4/17 декабря

Претерпела множество пыток за Христа. Перед казнью просила Господа, чтобы каждый, кто призовет ее имя и помянет ее страдания, был избавлен от внезапной смерти, сподобился исповеди и Св. Причастия.

Блок: 8/8 | Кол-во символов: 242
Источник: https://azbyka.ru/molitvoslov/molitva-velikomuchenice-varvare.html

Кол-во блоков: 19 | Общее кол-во символов: 20262
Количество использованных доноров: 4
Информация по каждому донору:

  1. https://azbyka.ru/molitvoslov/molitva-velikomuchenice-varvare.html: использовано 6 блоков из 8, кол-во символов 7866 (39%)
  2. http://molitva-info.ru/molitvoslov/molitvy-svyatoj-varvare-iliopolskoj.html: использовано 5 блоков из 6, кол-во символов 5528 (27%)
  3. https://xn—-7sbbh1acsciho3aw6kyb.xn--p1ai/molitva-velikomuchenitse-svyatoj-varvare/: использовано 1 блоков из 5, кол-во символов 5948 (29%)
  4. http://www.k-istine.ru/orationem/orationem-187.htm: использовано 1 блоков из 10, кол-во символов 920 (5%)


Поделитесь в соц.сетях:

Оцените статью:

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Пока оценок нет)
Загрузка...

Добавить комментарий